Д-р Валентин Христов, издигнат от ПП ГЕРБ, печели изборите за кмет

...
Д-р Валентин Христов, издигнат от ПП ГЕРБ, печели изборите за кмет
Коментари Харесай

Кои са новите кметове в Плевенско след балотажа

Д-р Валентин Христов , повдигнат от Политическа партия ГЕРБ, печели изборите за кмет на община Плевен. Това демонстрират данните при 100 % обработени протоколи на секционните изборни комисии, оповестени към този момент на уеб страницата на Общинската изборна комисия (ОИК).

Д-р Христов е събрал 21 824 от гласовете на отишлите през вчерашния ден до изборните урни в общината или това е 63.62 %. За втория участник в балотажа - досегашния кмет Георг Спартански, повдигнат от предприемчив комитет, са дали своят вот 11 494 гласоподаватели, което е 33.51 % поддръжка. 

С " Не поддържам никого " са дали своят вот 983 гласоподаватели, което е 2.87 %.

Никопол

Кандидатът за кмет на коалиция " Българска социалистическа партия за България "   Емил Цеков  печели балотажа в община Никопол при 100 % обработени протоколи на секционните изборни комисии в Общинската изборна комисия. Това демонстрира информация на уеб страницата на Централната изборна комисия.

На балотажа Цеков е получил 60,45 % от гласовете на жителите на общината. За него са дали своят вот 2337 гласоподаватели.

За съперника му Ахмед Ахмедов, повдигнат от Движение за права и свободи, своя глас са дали 1348 гласоподавателите или 34,87 на 100 от гласувалите. С " Не поддържам никого " са дали своят вот 181 гласоподаватели.

Червен бряг

Новият кмет на община Червен бряг е  Атанас Атанасов , повдигнат от партия " Съюз на свободните демократи ". Това демонстрират систематизираните данни от 100 % обработени протоколи на секционните изборни комисии, оповестени са уеб страницата на Общинската изборна комисия.

Атанасов е получил 5 146 гласа в своя поддръжка, което е 63,15 %. 

Вторият участник в балотажа - досегашният кмет доктор Цветан Костадинов (ПП ГЕРБ), е получил 2 842 гласа, което е 34,88 %.

С " Не поддържам никого " са дали своят вот 161 гласоподаватели или това са 1,98 % от отишлите до изборните урни през вчерашния ден.

Община Искър

Иван Йолов е новият кмет на община Искър, област Плевен. Това оказва се от данните при 100 % обработени протоколи на секционните изборни комисии (СИК), оповестени към този момент на уеб страницата на Общинската изборна комисия (ОИК).

Йолов е повдигнат от коалиция " Заедно за мощна община ".  За него са дали своят вот 1 404 от отишлите през вчерашния ден до изборните урни в община Искър, което е 51.28 %. 

Вторият участник в балотажа - дългогодишният кмет Валентин Йорданов, е събрал 1302 гласа или 47.55 %. 

С " Не поддържам никого " са дали своят вот 32-ма гласоподаватели.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР